۳۴ میلیون گیمر و ۴ میلیون گیمر حرفهای در کشور داریم
مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای گفت که ۳۴ میلیون گیمر در کشور داریم. این ۳۴ میلیون گیمر ایرانی در سه دسته گیمر معمولی، نیمه حرفهای و حرفهای قرار میگیرند. گیمرهای حرفهای که حدود چهار میلیون نفر هستند، در هفته بالای ۲۱ ساعت بازی میکنند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی بازیهای رایانهای، محمدامین حاجی هاشمی، مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای در مراسم رونمایی از پوستر نهمین جام قهرمانان بازیهای ویدئویی ایران توضیح داد: برای اهالی فرهنگ، هنر و رسانه رویدادهای مختلفی در کشور برگزار میشود. اما تاکنون در حوزه بازی و سرگرمی و برای گیمرها کمتر رویدادی در سطح ملی و استانی برگزار شده است.
حاجی هاشمی درباره تعداد گیمرها گفت: براساس آخرین پیمایش بنیاد ملی بازیهای رایانهای ۳۴ میلیون گیمر در کشور داریم. این ۳۴ میلیون گیمر ایرانی در سه دسته گیمر معمولی، نیمه حرفهای و حرفهای قرار میگیرند. گیمرهای حرفهای که حدود چهار میلیون نفر هستند، در هفته بالای ۲۱ ساعت و به طور متوسط ۶ ساعت در روز بازی میکنند. از این رو برای تاثیر گذاری در فرهنگ عمومی جامعه گیمرها نیاز به تعریف رویدادی ملی وجود داشت.
مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای ادامه داد: دورههای گذشته جام قهرمانان بازیهای ویدئویی ایران به طور متمرکز در تهران برگزار میشد. اما از سال ۱۴۰۱، این رویداد به صورت حضور در استانهای مختلف و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها برگزار شد. این رویداد در دوره ششم در ۶ استان و در دوره هفتم در ۱۴ استان به صورت حضوری برگزار شد. در واقع جام قهرمانان بازیهای ویدئویی از یک رویداد متمرکز به رویدادی ملی برای سطوح مختلف جامعه تبدیل شده است
او با اشاره به رویکرد خانواده محور بودن مسابقات در نهمین جام قهرمانان بازیهای ویدئویی ایران گفت: این رویداد ملی بر روی بازیهای ساده ایرانی و خارجی برگزار میشود. در این دوره در بخش حضوری علاوه بر بازی فیفا یک بازی موبایلی ایرانی نیز وجود دارد و علاقهمندان میتوانند به صورت خانوادگی در آن شرکت کنند. در این دوره سعی شده ارتباط گیمرهای حرفهای هر استان را با مجموعههای فرهنگی استان برقرار کنیم. برگزاری این رویداد فرصتی برای برقراری ارتباط با گیمرهای حرفهای کشور است.
حاجی هاشمی درباره رویکردهای برگزاری نهمین دوره این جام گفت: برای اولین بار در این دوره از جام قهرمانان برگزاری مسابقات موضوعی و در پنج محور دنبال میشود. همچنین بخش بینالملل برای اولین بار در کشور روسیه و با مشارکت و همکاری دو استودیوی بازیساز ایرانی برگزار میشود.