اکوسیستم استارتآپی درک درستی از سرمایهگذاریهای بازیگران اقتصاد متداول ندارد
مشکات اسدی مدیرعامل کسب و کارهای نوین آن معتقد است اکوسیستم استارتآپی باید بازیگران اقتصاد متداول را به چشم بازارگاه ببینند نه آورنده پول. به اعتقاد او در شرایط فعلی استارتآپها، بازیگران اقتصاد متداول را به چشم پول نگاه میکنند و درک درستی از مارکت و بازارگاه گسترده بازیگران اقتصاد متداول ندارند.
به گزارش پیوست، مشکات اسدی مدیرعامل کسب و کارهای نوین آن در پنل تخصصی CVCها که در حاشیه شصت و نهمین نشست سرمایهگذاری کارایا برگزار شد به نقش بازیگران اقتصاد متداول در سرمایهگذاریها اشاره کرد و گفت: از آنجا که بازیگران اقتصاد متداول یا سنتی که البته واژه متداول صحیحتر است،مراوده با رگولاتور را بهتر آموختهاند، به تبع بهتر هم میتوانند در زمینه سرمایهگذاری روی استارتآپهای حوزه فناوری هم وارد شوند. اما این سیویسیها در وهله اول باید به دو مسئله پاسخ دهند. اگر فقط میخواهند یک سهم از اقتصاد دیجیتال داشته باشند میتوانند سراغ کسب و کارهای کم ریسکتر بروند اما اگر میخواهند از طریق استارتآپها زنجیره خدمات خود را تکمیل کنند، موضوع شکل جدیتری به خود میگیرد. کاری که ما هماکنون در آن انجام میدهیم بر اساس این قاعده است. در حال حاضر صنعت راهکارهای لحظهای میطلبد و استارتآپهایی که میتوانند راهکارهای به روز عرضه کنند به تبع در صنعت موفقتر خواهند بود.
اقتصاد استارتآپی مبتنی بر اقتصاد کلان است
اسدی در ادامه به حضور بازیگران اقتصاد متداول در استارتآپها اشاره کرد و افزود: اکوسیستم استارتآپی بازیگران اقتصاد متداول را به چشم پول نگاه میکند و نه مارکت. این در حالیست که استارتآپها باید متوجه مارکت گسترده سیویسیهای اقتصاد متداول باشد. وقتی یک کسب و کار سنتی و متداول در کاری سرمایهگذاری کند مارکت آن صنعت به معنای آوردهای چندین برابر بیشتر از پولی است که آن استارتآپ میخواهد.
در اقتصادهای تورمی امکان برنامهریزی بلند مدت وجود ندارد
سعید اسلامی بیدگلی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و دبیر کل سابق کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران هم به مشکلات جدی اقتصاد ایران، نرخهای بهره بالا و رانتها پرداخت و افزود: مسئله بهرهوری در ایران به قدر کافی جدی گرفته نشده است و حتی بحث سرمایهگذاری در استارتآپها هم شبیه یک پز اجتماعی شده است. در واقع باید برای سرمایهگذاری هم نگاهی کلان به موضوع داشته باشیم و سرمایهگذاری را در پازل سیاسی اقتصادی کشور نگاه کنیم. یکی از ماهیتهای اقتصادهای تورمی این است که امکان سرمایهگذاری و برنامهریزی بلند مدت را محدود میکند.
محمدصادق سبحانی مدیرعامل شتابدهنده تریگآپ هم به موضوع اسمارت مانی و سرمایههای هوشمند اشاره کرد و افزود: استارتآپها باید بتوانند مشکلات روز صنایع را مرتفع کنند تا نظر سرمایهگذاران را به خود جلب کنند.
البته در ابتدای این نشست هم محمدصادق سبحانی، در خصوص رویکرد این شتابدهنده و نقش آن در توسعه استارتاپها سخنرانی کرد و افزود: شتابدهنده تریگآپ از سال ۹۶ به شبکه نوآوری، ارزشآفرینی و سرمایهگذاری ایرانی شناسا واگذار شد. ما از آن زمان ۲۲۰۰ ایده را بررسی کردیم، با بیش از ۶۰۰ ایده مصاحبه کرده و حدود ۶۴ قرارداد سرمایهگذاری را به انجام رساندیم. تریگآپ تاکنون ۱۳ خروج موفق داشته است که برای یک شتابدهنده در اکوسیستم نوآوری عملکرد موفقی است.
طبق اعلام شناسا، این شرکت تا سال ۱۴۰۷، ۱۴ هزار میلیارد ریال در استارتاپها سرمایهگذاری خواهد کرد که متولی آن تریگآپ است.
او فناوری اطلاعات و ارتباطات، خدمات مالی نوآورانه، معدن، سلامت، امنیت غذایی و انرژی را از اولویتهای این شرکت برای سرمایهگذاری اعلام کرد.
در این نشست همچنین، استارتآپ زیوان پلاس به عنوان شرکت واقعیت مجازی و افزوده برای معماری به ارائه خود پرداخت و در ادامه استارتاپ اکیپا، پلتفرم کشف و رزرو تجربههای تفریح گروهی توضیحاتی را درباره خود ارائه کرد. سپس بنیانگذار استارتاپ خودنویس درباره استارتاپ خود سخنرانی کرد. خودنویس یک دستیار تولید محتوای متنی مبتنی بر هوش مصنوعی است که مخاطبان متنوع را تحت پوشش قرار میدهد.