پایگاه خبری وب زوم
پنجشنبه 29 شهریور 1403
کد خبر: 18917
پ

فایننشال تایمز: تلگرام یک شرکت رمزارزی است با پیام‌رسانی در حاشیه

پس از دستگیری پاول دوروف در فرانسه و در حالی که روند قضایی اتهامات او در این کشور طی می‌شود، صحبت‌های زیادی درمورد حد و مرزهای آزادی بیان در جریان است اما جدای از بحث محتوایی، محل درآمد این شرکت نیز مورد توجه قرار گرفته است. مستنداتی که بخش Alphaville فایننشال تایمز به آن دست پیدا کرده نشان می‌دهد رمزارز اهمیت بسیار زیادی برای سود این شرکت دارد.

به گزارش پیوست، در این مستندات مشخص است که کیف پول یکپارچه که در داخل اپلیکیشن قابل دسترسی و قابلیت‌هایی برای خرید و فروش اقلام کلکسیونی (نام‌های کاربری و شماره‌های مجازی) بخش مهمی از درآمد شرکت را تشکیل می‌دهند. تون‌کوین قابلیت کیف پول یکپارچه را به صورت انحصاری در اختیار شرکت گذاشته و تلگرام بخش مهمی از درآمد‌های خود را به صورت تون‌کوین دریافت کرده و براساس قیمت بازار ارزش‌گذاری و در درآمد خود محاسبه می‌کند.

گروه تلگرام که در ویرجین آیلند بریتانیا متولد شده و یکی از زیرشاخه‌های اصلی خود را در امارات متحده عربی دارد براساس مستندات در سال گذشته ۳۴۲.۵ میلیون درآمد رمزارزی و زیان ۱۰۸ میلیون دلاری را به سبت رسانده است. فایننشال تایزم به بیانیه سود و زیان شرکت که به امضای دوروف رسیده و توسط زیرشاخه شرکت حسابرسی PwC در دبی تایید شده دست پیدا کرده است.

در این بیانیه بخشی تحت عنوان «سود از تغییر ارز دارایی‌های دیجیتال» مشاهده می‌شود که از این بین ۵۰۰ هزار دلار در سود و زیان به ثبت رسیده و مبلغ قابل توجه ۸۶ میلیون دلار به دیگر درآمد‌های تکمیلی اختصاص یافته است.

در بخشی که درآمد تلگرام بیشتر تفکیک می‌شود نیز اقلامی مثل «کیف پول یکپارچه» و «فروش اقلام کلکسیونی» وجود دارند که توجه افراد آشنا به کریپتو را به خود جلب می‌کنند:


این دو بخش در کنار هم بیش از ۴۰ درصد از درآمد تلگرام را به خود اختصاص می‌دهند.

در صورت استفاده از تلگرام و پیگیری اخبار آن متوجه می‌شود که بخش «کیف پول یکپارچه» یک کسب‌وکار جدید برای شرکت دوروف محسوب می‌شود. در این مستندات تصریح می‌شود که «در طول سال منتهی به ۳۱ دسامبر ۲۰۲۳، این گروه از ایجاد دسترسی به کیف پول یکپارچه به درآمد‌هایی رسیده است (نکته ۱۳.) کیف پول یکپارچه نرم‌افزاری است که امکان ذخیره، ارسال و دریافت دارایی‌های رمزارزی را فراهم می‌کند.»

تلگرام در بخش دیگری اطلاعات بیشتری از اهمیت دارایی‌های دیجیتال، فروش اقلام کلکسیونی و کیف پول یکپارچه ارائه می‌دهد:

دارایی‌های دیجیتال

این گروه اقلام کلکسیونی متعدد به فروش می‌رساند و خدمات کیف پول یکپارچه را در ازای درآمد غیر پولی به شکل تون‌کوین (دارایی‌های دیجیتال) ارائه می‌دهد که در بخش IAS 38 (دارایی‌های غیرملموس) پوشش داده شده‌اند.

این دارایی‌های دیجیتال در ابتدا به عنوان هزینه ثبت شده‌اند و سپس با توجه به وجود یک بازار فعال برای تون‌کوین، براساس یک مدل ارزشگذاری مجدد با ارزش منصفانه و منهای هرگونه زیان در تاریخ گزارش برآورد شده‌اند. هرگونه حرکت ارزش منصفانه به بالاتر از هزینه در یک بخش جداگانه به نام «Revaluation surplus» (افزوده ارزش‌گذاری مجدد) در بخش دارایی لحظه‌ای ثبت شده‌اند و هرگونه حرکت ارزش به پایین تر از هزینه ابتدا از دارایی اعتباری موجود در بخش افزوده ارزش‌گذاری کسر شده و سپس هرگونه اضافه یا کسری دارایی به صورت سود یا زیان ثبت شده است.

شرکت این دارایی‌ها را برای اهداف سرمایه‌گذاری (یعنی افزایش ارزش سرمایه) در مدت طولانی در حساب خود نگهداری می‌دارد و با دستور مدیریت در زمان مناسب بازار به فروش می‌رسد. سود یا زیان فروش با مقایسه درآمد از مقدار منتقل شده تعیین می‌شود و به عنوان سود یا زیان سال پس از واشناسایی مشخص می‌شود. در زمان واشناسایی، مقدار مربوطه در افزوده ارزش‌‌گذاری مجدد محاسبه شده و به سود انباشته منتقل می‌شود.

در بخش دیگری نیز تصریح می‌شود:

درآمد‌های فروش اقلام کلکسیونی. این شرکت اقلام کلکسیونی مختلفی (نام کاربری، شماره تلفن‌های مجازی) به کار بران می‌فروشد. درآمد مربوطه زمانی که اقلام کلکسونی به کاربر اختصاص یافت ثبت می‌شود. این شرکت امکان همچنین فروش اقلام کلکسیونی بین کاربران را فراهم کرده است و سهمی از تسهیل روند فروش دریافت می‌کند.

تون‌کوین (دارایی‌های دیجیتال)، یک مبلغ غیرپولی به عنوان هزینه این نوع فروش‌ها دریافت می‌شود. تون‌کوین با توجه به ارزش منصفانه پس از انجام تعهدات یعنی تخصیص اقلام کلکسوینی به کاربر یا تسهیل روند فروش بین کاربران، از سوی شرکت ارزیابی و ثبت می‌شود. این شرکت ارزش منصفانه دارایی‌های دیجیتال را براساس قیمت ثبت شده در صرافی‌های رمزارزی محاسبه می‌کند.

کیف پول یکپارچه. کیف پول یکپارچه نرم‌افزاری است که امکان ذخیره، ارسال و دریافت و معامله دارایی‌های کریپتویی را فراهم م‌کند. در طول سال منتهی به سال ۳۱ دسامبر ۲۰۲۳، این شرکت درآمد مربوط به معرفی کیف پول یکپارچه را از زمان فراهم کردن رابط برنامه‌نویسی اپلیکیشن به بنیاد شبکه باز (بنیاد TON) که امکان ادغام کیف پول یکپارچه را در اپلیکیشن تلگرام فراهم کرد و از ارائه دسترسی مداوم کاربران تلگرام به کیف پول یکپارچه در داخل اپلیکیشن تلگرام که در زمان ارائه خدمت به صورت انحصاری است، ثبت کرده است. شرکت به صروت معمول خدمات مربوط به کیف پول یکپارچه را به صورت پیش‌پرداخت ارائه می‌کند. هیچ بخش تامین مالی وجود ندارد زیرا خدمات در دوره‌ای کمتر از ۱۲ ماه پس از پرداخت پردازش می‌شوند.

تون‌کوین‌ها (دارایی‌های دیجیتال)، یک پرداخت غیرپولی به عنوان هزینه این نوع فروش دریافت می‌شود. تون‌کوین براساس ارزش منصفانه در زمان دریافت هزینه از سوی شرکت برآورد می‌شود.

بلاکچین تون که زیرساخت تون‌کوین‌ها را فراهم می‌کند در ابتدا توسط تلگرام طراحی شد و حامیانی از جمله از بین ثروتمندان روسی پیدا کرد. در حال حاضر این شبکه پس از مشکلات رگولاتوری در ایالات متحده، به صورت مستقل و توسط یک جامعه متن‌باز اداره می‌شود.

براساس ترازنامه تلگرام، دارایی‌های دیجیتال بخش مهمی از دارایی‌های این شرکت هستند. با ارزش‌گذاری حدود ۴۰۰ میلیون دلار، توکن‌ها حجم بسیار بیشتری به نسبت پول نقد و معادل‌های پول نقد دارند:

تلگرام در ادامه افزایش دارایی‌های رمزارزی خود در سال گذشته را اینگونه توضیح می‌دهد:

در بخش دیگری مربوط به تراکنش‌های طرفین مرتبط مشخص شد که دوروف علاوه بر اوراق‌بهادار تبدیل پذیر تلگرام در سال گذشته، ۳۰۰ هزار دلار اشتراک تلگرامی برای هدیه به دیگران خریداری کرده و هزینه آن را به تون‌کوین پرداخت کرده است:

البته که معامله‌گران تون‌کوین نیز نسبت به دستگیری دوروف واکنش نشان‌ داده‌اند و تاثیر آن به خوبی در نمودار قیمتی مشهود است:

با این حال در بخش گزارش‌های مربوط به پس از تاریخ گزارش مشخص شده است که دوروف بخش زیادی از تون‌کوین را به فروش رسانده است:

در حالی که تمام سهام دوروف تحت مالکت دوروف قرار دارد، اما این شرکت بیش از ۲.۳ میلیارد دلار از سرمایه‌گذاران برگزیده به صورت اوراق بهادار قابل تبدیل به سهام جذب خود کرده است.

جدای از ماجراهای کریپتویی، سوال اینجاست که آیا کسب وکاری که به گفته دوروف در سال گذشته بیش از ۳۰ میلیارد دلار ارزش‌گذاری شده است لازم است که برای درآمدم ۳۴۲.۵ میلیون دلاری خود ۴۵۰ میلیون دلار هزینه کند.

کلید واژه : تلگرام پاول دوروف
ارسال دیدگاه