رئیس هیأت مدیره انجمن پرداخت الکترونیکی به اظهارات مدیرعامل شاپرک واکنش نشان داد
رامیار قنبری، رئیس هیأت مدیره انجمن پرداخت الکترونیکی، به اظهارات اخیر مدیرعامل شاپرک در مصاحبه با پیوست واکنش نشان داد.
به گزارش پیوست، قنبری با اشاره به صحبتهای مدیرعامل شاپرک درباره سهولت اعطای درگاه پرداخت توسط پرداختیاران گفت:«چارچوبهای نظارتی پیچیدهای که شاپرک وضع کرده است، عملاً دست پرداختیاران را برای تسریع و تسهیل فرآیندهای اعطای درگاه بسته است. انتظار داریم نظارتها به نحوی اصلاح شوند که رقابت سالم و فرصت بهبود خدمات برای همه پرداختیاران فراهم شود.»
او در ادامه به ارائه درگاه پرداخت به صرافیهای رمز ارز که توسط مدیرعامل شاپرک مطرح شده بود، اشاره کرد و گفت: «این سرویس نهتنها در اختیارPSPها نیست، بلکه فقط تعداد معدودی از پرداختیاران میتوانند به این حوزه ورود کنند. فضای کنونی که توسط بانک مرکزی و شاپرک ایجاد شده، ورود سایر پرداختیاران به این حوزه را محدود کرده است و این انحصار باید بازنگری شود.»
قنبری در مورد اعطای مجوز APSP به جلسهای با حضور مدیران شاپرک و شرکتهای پرداختیار اشاره کرد و گفت: «مدیرعامل شاپرک اعلام کردهاند که این مجوز به منظور بزرگتر کردن اقتصاد پرداختیاران اعطا خواهد شد، اما در جلسهای با حضور مدیران شاپرک و شرکتهای پرداختیار، صراحتاً بیان شد که این مجوز تنها به دو پرداختیار تعلق خواهد گرفت. این تصمیم نه تنها به نفع بازار نیست، بلکه رقابت را محدود میکند و بر همین اساس، ما اعتراض خود را بر اساس ماده ۵۲ قانون تسهیل رقابت و منع انحصار به شاپرک و بانک مرکزی اعلام کردهایم.»
شیوهنامه رسیدگی به تخلفات پرداختیاران از دیگر موارد مطرح شده توسط رئیس هیأت مدیره انجمن پرداخت الکترونیکی است. او با ارجاع به تصویب شیوهنامه رسیدگی به تخلفات پرداختیاران توسط بانک مرکزی گفت: «اگرچه مدیرعامل محترم شاپرک به این شیوهنامه اشاره کرده، اما به مغایرت آن با قوانین جدید بانک مرکزی توجهی نشده است. ما طی مکاتبات متعددی به شاپرک و بانک مرکزی این مغایرتها را اعلام کردهایم و انتظار داریم که این موارد به طور جدی مورد بررسی قرار گیرند.»
خدمات پرداختیاران در مقایسه با شرکتهای پرداخت نیز از مواردی است که رئیس هیأت مدیره انجمن پرداخت الکترونیکی به آن واکنش نشان داد و گفت: « آقای شبیری در بخشی از گفتههایش اشاره کرد که پرداختیاران به ارائه خدمات ارزش افزوده به وبسایتها و پذیرندگان خود میپردازند، اما در بخش دیگری از صحبتها، وی این خدمات را زیر سوال برده و با بیان “مگر قرار بود غیر از ارائه درگاه پرداخت اینترنتی اقدام دیگری انجام دهند؟” این فعالیتها را غیرمجاز اعلام کردهاند. این تناقض در اظهارات نیازمند شفافسازی است.»
او همچنین درباره موضوع تمدید مجوز پرداختیاران نیز گفت: «مدیرعامل شاپرک عنوان کردهاند که تنها پرداختیارانی که فاقد تراکنش بودهاند موفق به تمدید مجوز نشدهاند، اما به این موضوع اشاره نکردهاند که پرداختیارانی وجود دارند که تراکنشهای فعال دارند و با این حال بیش از یک سال است که در صف تمدید مجوز ماندهاند. در مقابل، برخی از پرداختیارانی که دارای تخلفات بر اساس مفاد کتابچه جامع الزامات پرداختیاری هستند، موفق به تمدید مجوز شدهاند. این مسائل جای سوال دارد و نیاز به شفافسازی بیشتری دارد.»
قنبری در ادامه بر دغدغههای بخش خصوصی تأکید کرد و افزود: «دغدغه اصلی را بخش خصوصی دارد که در شرایط اقتصادی امروز، به منظور تحقق فرمایشات رهبری که امسال را سال مشارکت مردمی نام نهادند، با سرمایهگذاری میلیاردها ریال به میدان آمده است. اما با رویکرد عدم تمدید، این سرمایهگذاریهای چندین ساله به راحتی از بین خواهد رفت. دغدغه اصلی برای بخش خصوصی است و ما خواستار پاسخگویی و شفافسازی در این زمینه هستیم.»
قنبری در پایان تأکید کرد که انجمن پرداخت الکترونیکی همچنان انتظار دارد شاپرک و بانک مرکزی بهصورت شفاف به این سوالات و دغدغههای پرداختیاران پاسخ دهند و شرایط رقابت و توسعه در بازار پرداخت را بهبود بخشند.