پایگاه خبری وب زوم
دوشنبه 19 آذر 1403
کد خبر: 19168
پ

نوشته‌های سهند ایرانمهر خودِ زندگی است

عباس عبدی در مراسم رونمایی از کتاب «مکاشفه‌های زیرزمینی» گفت: نوشته‌های ایرانمهر درباره‌ خود زندگی و در آینده می‌توان با استناد به این نوشته‌ها، بررسی‌های جامعه‌شناسی خوبی درباره‌ این دوره از زندگی ایرانیان برداشت کرد.

به گزارش ایسنا مراسم رونمایی و جشن امضای کتاب مکاشفه‌های زیرزمینی، نوشته‌ سهند ایرانمهر که در نشر وزن دنیا به چاپ رسیده است، عصر روز جمعه، ۱۱ آبان در کتاب سرای فرهنگان شعبه‌ پاسداران با حضور  مخاطبان و علاقه‌مندان برگزار شد.

در این مراسم چهره‌هایی چون عباس عبدی، محسن گودرزی، محسن برهانی، حمیده زرآبادی، مینو خالقی، محمدجواد حق شناس، سوشیانس شجاعی‌فرد و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر حضور داشتند.

نوشته‌های سهند ایرانمهر خودِ زندگی است

در ابتدای جلسه، اسماعیل حق‌پرست، مدیر انتشارات وزن دنیا ضمن عرض خیرمقدم به حاضران به ارائه گزارشی از وضعیت نشر تازه تاسیس وزن دنیا پرداخت و با تاکید بر سابقه‌ چند ساله‌ مجموعه‌ وزن دنیا در عرصه رسانه، به تشریح جزئیات محصولات تازه‌ی این مجموعه‌ی رسانه‌ای به ویژه در زمینه انتشار کتاب‌ در حوزه‌های مختلف پرداخت.

عباس عبدی، نویسنده و جامعه‌شناس  کشور نیز در ادامه جلسه به سخنرانی پرداخت. او در ابتدا با تقدیر از نثر کتاب مکاشفه‌ها، گفت: نوع نوشتار سهند ایرانمهر برای منِ نویسنده غبطه‌برانگیز است.

او در ادامه به ویژگی‌های نوشتار ایرانمهر پرداخت و گفت: از نظر من سهند ایرانمهر نخست یک ژورنالیست است و به عنوان واسطی میان اندیشمندان، روشنفکران و جامعه نقش‌آفرینی می‌کند. و این مسئله نیازمند خلاقیت در نگارش است تا بتوان محتوایی تولید کرد که هم با مخاطب ارتباط برقرار کند و هم با واقعیت عینی و علم متناسب باشد که این ویژگی کاملا در نوشته‌های ایرانمهر قابل مشاهده است.

عباس عبدی هم‌چنین تسلط بر فقه، ادبیات عرب، ادبیات فارسی و نوشته‌های نویسندگان کلاسیک ایران و جهان را از ویژگی‌های انحصاری نوشته‌ها و دیدگاه‌های سهند ایرانمهر عنوان و تاکید کرد: نوشته‌های ایرانمهر درباره‌ خود زندگی و در آینده می‌توان با استناد به این نوشته‌ها، بررسی‌های جامعه‌شناسی خوبی درباره‌ این دوره از زندگی ایرانیان برداشت کرد.

نوشته‌های سهند ایرانمهر خودِ زندگی است

در ادامه این مراسم، محسن برهانی، حقوق‌دان در سخنانی به بررسی نوشته‌های ایرانمهر پرداخت. برهانی با اشاره به شناخت طولانی و دوستی دیرینه‌اش با ایرانمهر به توصیف برخی ویژگی‌های شخصی نویسنده پرداخت.

برهانی عدم تفکیک بین توصیف و هنجار را یکی از مشکلات بزرگ جامعه حقوقی کشور عنوان کرد و گفت: تفسیر شخصی از قانون و رویکردهای افراطی هرمنوتیکی موجب می‌شود فرق میان توصیف و هنجار مبهم بماند.

او پس از تشریح این دیدگاه و مثال‌های مرتبط با آن به نوشته‌های بخش دوم کتاب مکاشفه‌های زیرزمینی اشاره کرد و گفت: روایت هنرمندانه‌ی صحبت‌های مردم در مترو و تاکسی جلوه‌هایی از جامعه را نشان می‌دهد که بسیاری به آن توجه نمی‌کنند و اهمیت آن را نمی‌دانند.

او افزود: توصیف فضای امروز امری بسیار ارزشمند است و تجربه‌ی کتاب‌های مهم در تاریخ ادبیات ما مانند کتاب کلثوم ننه نشان می‌دهد که چنین آثاری تا چه میزان می‌تواندد به درک ما از زمانه‌ای که کتاب در آن نگارش شده کمک کند.

نوشته‌های سهند ایرانمهر خودِ زندگی است

در ادامه سهند ایرانمهر، نویسنده‌ کتاب به سخنرانی برای حاضران پرداخت و گفت: سابقه‌ی تمدنی و تجربه‌های فراوان تاریخی موجب شده که ما مردمی دارای خردی خاص و عمق و آرامشی مثال زدنی باشند. این تجربه‌ را من شخصا با حضور نزدیک کنار مردم در مترو و تاکسی و اتوبوس تجربه کرده‌ام.

او در ادامه با اشاره به تجربیات خود در ارتباط با اقشار مختلف جامعه، این درک را دلیلی بر رویکرد امروز خود مبتنی بر نزدیکی با عموم جامعه و دوری گزینی از گعده‌ها و گروه‌های الیت عنوان کرد و گفت:‌ من معتقدم انسان باید پس از گذر از سنی خاص، با دوری از تمامی قیود دست به روایت‌گری بزند و پس از آن نسبت خود را با خود و سپس با جامعه‌ی پیرامونش مشخص کند. چرا که هیچ تضمینی وجود ندارد که آیندگان نیز همین فهم را از مسائل امروز داشته باشند.

او ادامه داد: نکته دیگر این است که امروزه همه درگیر فضای مجازی هستیم و فضای مجازی نیز تصویری دقیق از واقعیت ارائه نمی‌دهد و در نهایت موجب قطبی شدن جامعه می‌شود. بنابراین اگر ما در این فضا روایتگری نکنیم و به روشن شدن فضا کمک نکنیم ما هم در پولاریزه شدن فضا سهیم خواهیم بود.

ایرانمهر هم‌چنین افزود: نوشتن برای من راهی برای مواجهه با اضطراب‌ها و دغدغه‌های شخصی است و نوشتن درباره آن موجب می‌شود دیگران نیز خود را در آینه‌ی ما ببیند به آرامش برسند که این موضوع برای من بسیار مهم است.

او در پایان گفت: من در داخل این متروها، تاکسی‌ها و خیابان جلوه‌های خیلی خیلی عمیقی از انسانیت می‌بینم که شاید اسم فلسفه یا جامعه شناسی نداشته ولی روحش روح فلسفه و جامعه شناسی و هر کدام از این‌ها چنان مرا به تامل وا می‌دارد که بعضی موقع به خودم فکر می‌کنم که چرا اصلاً ما رفتیم سراغ کلمات و کلماتی پیچیده و اینجاست که می‌توان فهمید که چرا سقراط می‌گفت اگر می‌خواهید منطق را بیاموزید در بازارها قدم بزنید.

نوشته‌های سهند ایرانمهر خودِ زندگی است

در پایان این رویداد، مراسم جشن امضای کتاب مکاشفه ها برگزار شد و تعداد قابل توجهی از مخاطبان مکاشفه های زیرزمین را با امضای نویسنده دریافت کردند.

نوشته‌های سهند ایرانمهر خودِ زندگی است

نوشته‌های سهند ایرانمهر خودِ زندگی است

به گزارش ایسنا کتاب‌ «مکاشفه‌های زیرزمینی» تازه‌ترین کتاب سهند ایرانمهر، اوایل آبان‌ماه از سوی نشر وزن دنیا به بازار کتاب عرضه شده است، به گفته ناشر این کتاب به چاپ دوم رسید.

«مکاشفه‌های زیرزمینی» شامل مجموعه جستارها و روزنوشت‌های ایرانمهر است که نویسنده در آن با بیانی فلسفی به بیان دغدغه‌های فلسفی انسان امروز می‌پردازد.

 

ارسال دیدگاه