پایگاه خبری وب زوم
دوشنبه 19 آذر 1403
کد خبر: 19215
پ

فین‌تک‌های آسیایی برای توسعه به سراغ خاورمیانه می‌روند

افزایش هزینه‌کرد مصرف‌کننده، استخر بزرگی از سرمایه و همکاری نزدیک مالی با دیگر بخش‌های جهان باعث شده تا کشور‌هایی مثل امارات متحده عربی، قطر و عربستان سعودی به بازارهای جذابی برای شرکت‌های فین‌تک با چشم انداز توسعه جهان تبدیل شوند.

به گزارش پیوست به نقل از فورچن، ماکیل فراریو، بنیان‌گذار شرکت مشاوره و فین‌تک StashAway در سنگاپور و یکی از شرکت‌های حاضر در لیست نوآوری فین‌تک مجله فورچن، معتقد است که خاورمیانه در حال حاضر همان فرصت‌هایی را فراهم کرده است که سنگاپور هشت سال پیش در خود داشت. در کشور‌های مثل امارات، استخر بزرگ از افراد را شاهد هستیم که پول دارند اما گزینه چندانی برای سرمایه‌گذاری پیش رویشان نیست.

فراریو در رابطه با امارات می‌گوید: «[در آنجا] رقابت پایین و رگولاتوری داریم که دوست‌دار آینده است.»

شرکت StashAway به تازگی پیشنهادات سطح ثروتمند خود که خدمات مشاوره را با نرخ پایین در اختیار مشتریانی با ۲ تا ۱۰ میلیون دلار سرمایه می‌گذارد به این کشور خاورمیانه‌ای آورده است.

فراریو می‌گوید، پس از ساخت کسب‌وکار اماراتی، این شرکت به دنبال توسعه بیشتر در خاورمیانه است.

یک مرکز فین‌تکی

شرکت StashAway در این مسیر تنها نیست و خاورمیانه در حال تبدیل شدن به یک مرکز فین‌تکی در جهان است. شرکت تحقیقاتی مکینزی پیش‌بینی می‌کند که تامین سرمایه فین‌تک در خاورمیانه، پاکستان و شمال آفریقا ممکن است تا سال ۲۰۲۵ به ۴.۵ میلیارد دلار برسد.

شرکت Thunes، ارائه دهنده بین‌المللی زیرساخت پرداخت که در سنگاپور مستقر است و در حال حاضر نیز خدماتی را به بازارهای خاورمیانه و شمال آفریقا ارائه می‌دهد در ماه جولای به جذابیت بازار عربستان به دلیل میل این کشور برای توسعه زیرساخت دیجیتال و کاهش وابستگی به نفت اشاره کرد. همچنین از آنجایی که ۹۷ درصد از شهروندان عربستان گوشی هوشمند دارند نیز فعالیت در این حوزه ساده‌تر می‌شود.

چندین استارت‌آپ فین‌تکی دیگر از آسیا نیز خدمات خود را به خاورمیانه توسعه داده‌اند و امیدوارند از موضوعاتی مثل جریان مالی توریستی و کارکنان خارجی بهره‌برداری کنند. خدمات پرداختی مثل Airwallex و GCash از فیلیپین نیز در حال حاضر در کشور‌هایی مثل اسرائیل و قطر فعالیت دارند. حتی بازیگران بزرگتری مثل واحد بین‌المللی Ant این منطقه را زیر نظر گرفته‌اند. Ant که بازوی فین‌تکی مرتبط با علی‌بابا است با همکاری وزارت سرمایه‌گذاری عربستان در تلاش است تا از این کشور به عنوان درگاهی برای ورود به بازار خاورمیانه بهره‌ بگیرد.

مراکز اقتصادی آسیا از جمله هنگ‌ کنگ و سنگاپور سعی دارند روابط خود را با خاورمیانه تقویت کنند. هنگ کنگ به ویژه روی تقویت روابط با عربستان تمرکز دارد که از جمله آنها می‌توان به یک صندوق سرمایه‌گذاری مشترک و لیست شدن ETFهای هنگ کنگ در بازار سهامی عربستان اشاره کرد.

در حال حاضر سنگاپور بزرگترین بازار StashAway است و پس از آن هم مالزی در جایگاه دوم قرار دارد. فراریو می‌گوید این شرکت فناوری‌ثروت هنوز به سوددهی نرسیده است اما در بازار بومی خود سودده می‌باشد.

StashAway چیست

شرکت StashAway یک پلتفرم مدیریت ثروت دیجیتالی است که محصولات سرمایه‌گذاری را در اختیار قشر متوسط و بالاتر قرار می‌دهد و در نتیجه کاربران می‌توانند علاوه بر بانک‌ها از این محصولات نیز بهره بگیرند. فراریو که پیشتر مدیرعامل پلتفرم تجارت الکترونیک Zalora بوده است در سال ۲۰۱۶ این شرکت را راه‌اندازی کرد. این شرکت از حمایت صندوق‌های بزرگی مثل سکویا کپیتال و فیدیلیتی برخوردار است.

فراریو می‌گوید بانک‌های آسیایی مایل به ارائه ETFهای کم هزینه نیستند. او می‌گوید بانک‌ها با یک «مشکل بزرگ هم‌خواری» مواجهند زیرا به عنوان موسسات مالی تثبیت شده باید به همان محصولات موجود پایبند باشند و از هزینه تراکنش درآمد داشته باشند. درنتیجه بانک‌ها از ETF اجتناب می‌کنند زیرا درآمد آن کمتر از محصولات بانکی است.

به همین دلیل فرصت بسیار بزرگی برای استارت‌آپ‌ها وجود دارد تا با هدف گرفتن قشر متوسط و رو به بالا از این بازار بهره‌برداری کنند. این شرکت کسانی که بین ۱۰۰ هزار دلار تا ۱۰ میلیون دلار پول نقد دارند را هدف می‌گیرد.

همچنین ثروت روز افزون قشر جوان در جنوب شرق آسیا نیز می‌تواند یک سرمایه بالقوه برای این استارت‌آپ‌ها محسوب می‌شود. سی تا چهل‌ ساله‌های سنگاپور و کوالا لامپور مالزی احتمالا توان مالی بیشتری به نسبت والدین خود خواهند داشت.

فراریو خودش را نیز یکی از نمونه مشتریان StashAway می‌داند و به یاد دارد که هنگام مدیریت Zalora، جای مناسبی برای سرمایه‌گذاری پول‌های اضافی خود پیدا نمی‌کرد.

فراریو می‌گوید: «من به سراغ بانک می‌رفتم تا برای به جریان انداختن پولم کمک بگیرم و به آنها گفتم که می‌خواهم ماهانه روی سبدی از ETFها سرمایه گذاری کنم.»

با این حال بانک‌ها سعی داشتند تا صندوق‌های مشترکی با ۲.۵ درصد کمیسیون را به من بفروشند. فراریو می‌گوید از این تجربه تعجب کرد و در جستجوی گزینه دیگری برای سرمایه‌گذاری در سنگاپوری نیز شکست خورد. همین خلا باعث شد تا از فعالیت در حوزه تجارت الکترونیک خارج شده و به مدیریت ثروت روی آورد.

کلید واژه : فین‌تک‌ فراریو
ارسال دیدگاه