پایگاه خبری وب زوم

ایران سیاست گذاری

منتشر شده در تاریخ شنبه 24 اردیبهشت 1401 ساعت 12:51

وزیر ارتباطات: سرعت فعلی اینترنت در شان مردم ایران نیست

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با استناد به آمار Speedtest ادعا کرد از زمانی که به عنوان وزیر ارتباطات در دولت جدید مشغول شده است، سرعت اینترنت تلفن همراه حدود 15 درصد و سرعت اینترنت خانگی نیز حدود 10 درصد افزایش یافته است. با این حال او خود اذعان داشت که سرعت فعلی اینترنت در شان مردم ایران نیست و باید افزایش جدی داشته باشد.

«عیسی زارع‌پور» به انتقادات از کاهش سرعت اینترنت ثابت و سیار در ماه‌های اخیر پاسخ داد. او در این زمینه، مراجع جهانی و سایت‌های معتبر در مورد سرعت ارائه خدمات اینترنت را قابل رجوع و استناد دانسته و گفت: «هر ماه این مراجع، سرعت اینترنت سیار و ثابت کشورها را اندازه‌گیری می‌کنند که بر اساس نتایج سایت "SpeedTest"، زمانی که بنده وزارت‌خانه را تحویل گرفتم سرعت اینترنت تلفن همراه 21.8 مگابیت بر ثانیه بوده است و الان با حدود 15 درصد افزایش به 25 مگابیت بر ثانیه رسیده است. سرعت اینترنت خانگی نیز حدود 9 مگابیت بر ثانیه بوده و اکنون به حدود 10 مگابیت بر ثانیه رسیده است.»

وزیر ارتباطات در ادامه با بیان اینکه این اعداد رضایت‌بخش نیستند، گفت که سرعت اینترنت کشور در این ایام پس‌رفتی نداشته است: «ما در ارتباطات ثابت رتبه 145 را در دنیا داریم. البته در شبکه سیار به میانگین جهانی نزدیک‌تر هستیم.»

وی با تاکید بر اینکه سرعت‌های فعلی شایسته مردم ایران نیست، گفت: «به دلیل عقب ماندگی تاریخی این وضعیت ایجاد شده و حتما باید سرعت و کیفیت افزایش پیدا کند. یکی از بال‌های شبکه ملی اطلاعات همین شبکه پر سرعت و با کیفیت در سراسر کشور است.»

اگرچه طبق آمارهای اسپیدتست، سرعت اینترنت ایران با روندی نوسانی، طی چند ماه اخیر افزایش یافته است؛ اما آنچه که مردم از سرعت اینترنت تجربه کرده‌اند، دست کم بر اساس اعتراض‌ها در شبکه‌های اجتماعی به وضعیت اینترنت، حاکی از چیز دیگری است.

از سوی دیگر میانگین سرعتی که اسپید تست به کاربران اعلام می‌کند بر اساس یک سری پارامترها تغییر یافته و سرعت اینترنت تمام کشورهای جهان با این تغییرات اندکی کاهش یافت‌. بر اساس نوع سنجش جدید این سایت (Median) سرعت اینترنت سیار و ثابت نسبت به آذر ماه ( زمان تغییر نوع سنجش) بیشتر شده است اما طی ماه‌های اختلال‌های زیادی در اینترنت به وجود آمده که به تجربه بد کاربران از «طعم شیرین فناوری» منجر شده است.

سرعت اینترنت ایران

حتی در مقاطعی، برخی از مدیران شرکت‌های ارائه کننده اینترنت بحث کاهش سرعت را تایید کرده و آن را ناشی از عدم افزایش پهنای باند اینترنت کشور عنوان کرده بودند. وزیر ارتباطات نیز اسفند ماه 1400 از درخواست افزایش پهنای باند اینترنت بین‌الملل خبر داده بود که این درخواست در شورای عالی فضای مجازی بررسی نشد.

منبع: خانه ملت