ترکیه میخواهد بخش فناوری را با رویکردی مشابه اتحادیه اروپا قانونگذاری کند
ترکیه در آستانه تصویب قوانین جدیدی با هدف محدود کردن سلطه شرکتهای بزرگ فناوری است. این قوانین که به نظر رویکردی مشابه مقررات محدود کننده اتحادیه اروپا را در پیش میگیرد ممکن است به تنش با ایالات متحده منتهی شود. پیش نویس این قوانین که هنوز در مرحله بررسی است شرکتهای بزرگ فناوری از جمله غولهای آمریکایی را هدف میگیرد.
رویداد LEAP 2025 چگونه بلندپروازیهای فناوری عربستان سعودی را شکل میدهد
رویداد LEAP 2025 نوآوریهای هیجانانگیز هوش مصنوعی را به نمایش میگذارد و با سرمایهگذاری جدیدی به ارزش ۱۴.۹ میلیارد دلار، گامی مهم در جهت تحقق چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان برمیدارد.
رقبای اینترنت ماهوارهای ایلان ماسک قدرت میگیرند؛ چین در تلاش برای کاهش سلطه آمریکا
شبکه اینترنت ماهوارهای استارلینک، خدمات اینترنت ماهوارهای اسپیسایکس، شرکت ماهوارهای تحت رهبری ایلان ماسک، در حال حاضر بزرگترین ارائه دهنده خدمات اینترنت ماهوارهای است و با بیش از ۷ هزار ماهواره در مدار پایینی، بازار این اینترنت ماهوارهای را تقریبا تحت سلطه خود دارد. با این حال گزارشی از رویترز میگوید رقابت در این صنعت رو به افزایش است.
ابهام سرمایهگذاران درمورد آینده و بازده مالی رقبای اروپایی استارلینک
گزارشی از فایننشال تایمز میگوید سرمایهگذاران دو شرکت اصلی در طرح اینترنت ماهوارهای اروپا با توجه به پیشرفت خدمت استارلینک ایلان ماسک بیش از پیش نگران وضعیت مالی آنها هستند. این دو شرکت با وجود موفقیت در بازار سنتی ماهوارهها، در گذار به نسل جدید ماهوارههای اینترنتی مدار پایینی به مشکل خوردهاند.
چین کمیسیون ۳۰ درصدی اپل از فروشگاه اپلیکیشن را هدف میگیرد
گزارشی از بلومبرگ میگوید چین در حال آمادهسازی چارچوبی است تا سیاستهای اپل و کمیسیون ۳۰ درصدی این شرکت از اپلیکیشنها را تفحص کند.
وزیر ارتباطات در دیدار با سفیر عربستان در تهران تاکید کرد:
ضرورت توسعه روابط تهران و ریاض در سطوح مختلف
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در دیدار با سفیر عربستان در تهران با وی، با تشریح زمینههای همکاری مشترک دو کشور بهویژه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، بر ضرورت توسعه روابط دو کشور در سطوح مختلف تاکید کرد.
اعتراض متحدان آمریکا به محدودیتهای جدید دسترسی به چیپهای انویدیا
مقامات لهستان و اسرائیل به محدودیتهایی که ایالات متحده این هفته معرفی کرد و براساس آن دسترسی به چیپهای ساخته انویدیا و دیگر شرکتها را محدود میشود اعتراض کردند.
کاهش ۴۷ درصدی فروش گوشیهای خارجی در چین و دردسر اپل
براساس دادههای رسمی منتشر شده در روز جمعه، فروش گوشیهای برند خارجی در چین، بزرگترین بازار گوشیهای هوشمند در جهان، به شکل قابل توجهی در ماه نوامبر کاهش یافته است و احتمالا بخش مهمی از کاهش فروش برندهای خارجی به اپل، بزرگترین فروشنده خارجی در چین، مربوط میشود.
افزایش نفوذ ایلان ماسک مقاومت جهانی را در برابر استارلینک کاهش داده است
ایلان ماسک، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت اسپیسایکس، با استفاده از نفوذ سیاسی خود، موفق شده است موانع ورود سرویس اینترنت ماهوارهای استارلینک به بسیاری از کشورها را از میان بردارد.
فروش آیفون ۱۴، ۱۴ پلاس و SE در اتحادیه اروپا متوقف شد
همزمان با لازمالاجرا شدن قوانین جدید اتحادیه اروپا، آیفونهای مدل ۱۴، ۱۴ پلاس و سومین نسل آیفون SE به طور کامل از فروشگاههای آنلاین بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا حذف شدند. این اقدام در راستای پیروی از قوانین اتحادیه اروپا است که براساس آن تمامی گوشیهای جدید باید به پروت USB-C مجهز شوند.
ابزارهایی که آدم میکُشند!
گوشیهای هوشمند ابزارهای قدرتمندی هستند که زندگی ما را از جهات زیادی آسانتر میکنند. آنها به انواع حسگرها مجهز هستند و به خصوص بعد از انفجارهای پی در پی دستگاههای الکترونیک در لبنان نگرانیهای مختلفی را در مورد امنیت و حفظ حریم خصوصی ایجاد کردهاند.
چین بزرگترین توربین بادی دریایی جهان را راهاندازی کرده است
شرکت مینگیانگ توربین بادی دریایی با ظرفیت ۱۸ مگاوات در چین مستقر کرده است که درحالحاضر بزرگترین توربین بادی دریایی جهان بهشمار میرود.
چین پهپادی را با ظرفیت بیسابقه ۳ تنی آزمایش کرد
این هواپیما میتواند تا ارتفاع ۲۴ هزار پا بالا برود و تا ۲۲۰۰ کیلومتر پرواز کند.
۱۰ چالش مهم فناوری در سال گذشته
سال گذشته شاهد رویدادهای زیادی در حوزه فناوری بودیم که میتوانند سرنوشت بشر را دگرگون کننده اما در این سال، فناوری همیشه موفق نبود و برخی شکستها نیز در کارنامه پیشرفتهای فناورانه ثبت شد.
جام جهانی در ارتفاع ۳۵۰ متری؛ عربستان درصدد ساخت استادیوم فوتبال برفراز شهر لاین است
پیشنهاد عربستان سعودی برای مسابقات فوتبال جام جهانی ۲۰۳۴ شامل استادیوم پیشرفتهای در طبقه بالای شهر لاین میشود.
مرکز مدیریت راهبردی افتا اعلام کرد
چرا ایران دچار اختلال سایبری نشد؟
درحالی که در بسیاری از کشورهای جهان، اختلالات گسترده اینترنتی فعالیتهای روزمره را فلج کرد، در کشور ما خبری از این اختلالات نیست که یک دلیل آن استقرار شبکه ملی اطلاعات و اتکا به توانمندی جوانان نخبه کشور است.
اختلال ابری چگونه برای کشورهای جهان دردسرساز شد؟
روز گذشته به دنبال بروز اختلال گسترده در سیستمهای کامپیوتری در بسیاری از کشورها، خدمات آنها با چالشهای متعددی از جمله لغو پروازها، اختلال در بورس و سایر موارد رو به رو شد اما نکته قابل توجه این بود که طبق اعلام مسوولان در ایران با استفاده از سرویسهای جایگزین بومی، از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری شده است.
هزینههای دفاعی اعضای ناتو غیر از ایالات متحده از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۴ + اینفوگرافیک
اعضای غیرآمریکایی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با افزایش تنش پس از حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، هزینه های دفاعی خود را افزایش دادند. اینفوگرافیک زیر درصد تغییر سالانه هزینه های دفاعی در بین اعضای ناتو (به استثنای ایالات متحده) را از سال ۲۰۱۲ به صورت واقعی به تصویر می کشد.
قرارداد ۱۲ ساله کمیته المپیک با عربستان برای برگزاری مسابقات ورزش های الکترونیک
کمیته بینالمللی المپیک خبر از عقد قرارداد ۱۲ ساله با عربستان سعودی برای برگزاری المپیک ورزشهای الکترونیکی در این کشور خبر داد.
ترامپ خودش را رئیس جمهور «کریپتو» خواند
دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه ریاست جمهوری آمریکا، خود را طرفدار ارزهای دیجیتال معرفی کرد و از اقدامات دموکراتها برای ساماندهی این بخش را به باد نکوهش گرفت.
فشار آمریکا بر شبکههای اجتماعی برای مقابله با محتوای یهودستیزانه
دولت بایدن از شرکتهای بزرگ فناوری خواسته است تلاشها را برای محدود کردن محتوای یهودستیزانه در شبکههای اجتماعی و پلتفرمهای بازی که در سالهای اخیر افزایش یافته است، تشدید کنند.
استارلینک در تور پارازیت روسیه افتاد
گزارشها حاکی از آن است که روسیه، راههای جدید و موثرتری برای اختلال در سرویس استارلینک اوکراین، یافته است.
ترکیه هواپیمای پیشرفتهای را برای کمک به جستوجوی بالگرد رئیسجمهور فرستاد
پهپاد بایرکتار آکینجی چه ویژگیهایی دارد؟
بایرکتار آکینجی (بیرقدار آخنجی) محصل شرکت بایکار در ترکیه، پهپاد جنگی دوربرد و بلندپروازی است که از تابستان ۲۰۲۱ (۱۴۰۰) عملیاتی شده است. این پهپاد طی شب گذشته برای یافتن محل سانحه بالگرد رئیسجمهور بر فراز جنگلهای ارسباران پرواز کرد.
بالگرد بل ۲۱۲ که رئیسجمهور امروز سوار آن بود، چه ویژگیهایی دارد؟
بل ۲۱۲، بالگردی دوملخه و دو موتوره است که طراحی آن به اواخر دهه ۱۹۶۰ (۱۳۴۰) باز میگردد و تولید آن در سال ۱۹۹۸ (۱۳۷۷) به پایان رسید. هماکنون حدود ۵۰۰ فروند از این بالگردها در سراسر جهان عملیاتی هستند.
بنسلمان میخواهد امنیت فرودگاه نئوم را بدون سرباز تأمین کند
کلانشهر نئوم عربستان سعودی با ارزش ۱۵۰۰ میلیارد دلار، با معرفی امکانات جدید خود همه را غافلگیر میکند. گفته میشود که فرودگاه این شهر قرار است بدون تعامل با افراد و به کمک فناوری اجازه عبور از گیتها را به مسافران بدهد.
با ارزانترین سلاح پهپادکُش آشنا شوید: هر شلیک فقط ۷هزار تومان
با بالا گرفتن رقابت برای توسعه تسلیحات جدید با هدایت فرکانس رادیویی و تلاش برای مبارزه با هواپیماهای بدون سرنشین و موشکها، بریتانیا از یک سلاح جدید با هدایت فرکانس رادیویی در حال توسعه رونمایی کرده است. وزارت دفاع این کشور اعلام کرده است که این سلاح مقرون به صرفه میتواند پهپادها را تنها با ۰٫۱۲ دلار در هر شلیک از بین ببرد.
موفقیت پژوهشگران چین در شبیهسازی یک حالت کوانتومی
پژوهشگران «دانشگاه علم و فناوری چین» با موفقیت توانستند «اثر کسری کوانتومی هال» را با کمک فوتونها شبیهسازی کنند.
برنامه ۷ میلیارد دلاری کره جنوبی برای صنعت تراشه
کره جنوبی یک برنامه برای فراهم کردن بیش از ۱۰ تریلیون وون (۷.۳ میلیارد دلار) آماده کرده تا صنعت نیمهرسانای خود را تقویت کند.
حمله هکرها به رئیس بزرگترین شرکت تبلیغاتی جهان با «جعل عمیق»
مدیر عامل بزرگترین شرکت تبلیغاتی جهان در انگلیس هدف کلاهبرداری از طریق هوشمصنوعی و جعل عمیق قرار گرفت
چین اولین ماهواره رقیب «استارلینک» ایلان ماسک را به فضا پرتاب کرد
چین اولین ماهواره اسکاینت(SkyNet) را برای رقابت با ناوگان ماهوارههای اینترنتی استارلینک(Starlink) شرکت اسپیسایکس متعلق به ایلان ماسک به مدار زمین فرستاد.