ظرفیت تبادل ترافیک بینالملل، ۴ ترابیتبرثانیه افزایش یافت
ظرفیت مرکز تبادل ترافیک بینالملل شهید فخریزاده به میزان ۴ ترابیتبرثانیه و ظرفیت مراکز تبادل داخل کشور به میزان ۱۸ ترابیتبرثانیه توسعه یافتند.
فیزیکدانان: شاید در کنار جهان ما یک واقعیت دیگر هم وجود داشته باشد
اگر از جمله کسانی هستید که فکر میکنید در یک خط زمانی اشتباه گیر افتادهاید، زیاد نگران نباشید. دانشمندان در مطالعه جدیدی متوجه شدهاند که احتمالا علاوه بر واقعیت موجود، یک واقعیت دیگر هم وجود دارد. آنها از طریق مدلی موسوم به مدل کیهانی دو جهانی (Two-Universe Cosmological Model) میگویند واقعیت ما صرفا نیمی از یک جهان در حال تعامل است.
نابغه چینی یک مسئله ریاضی را که دانشمندان چهار ماه درگیرش بودند، در یک روز حل کرد
یک نابغه ریاضی چینی مسئلهای را تنها در یک شب حل کرد که تیمی متشکل از شش دکترای ریاضی به مدت چهار ماه مشغول آن بودند.
۷ ترفند برای اینکه عمر گوشیتان بیشتر شود
ارتقای هر ساله به جدیدترین و بهترین گوشی هوشمند عالی به نظر میرسد، اما این کار چندان ارزان نیست، بنابراین یاد بگیرید چگونه تلفن خود را طولانیتر نگه دارید.
پنتاگون فناوری جدید برای از کارانداختن پهپادها آزمایش کرد
پنتاگون آزمایش فناوری امواج مایکروویو قدرتمندی را تکمیل کرده که قادر به از کار انداختن همزمان چند پهپاد است.
ادعای پژوهشگران: استفاده از موبایل روی سلامت روان جوانان 18 تا 24 ساله تاثیر مخرب دارد
گزارش جدیدی نشان میدهد استفاده از موبایل میتواند منجر به کاهش مداوم سلامت روان جوانان در محدوده سنتی 18 تا 24 سال شود. در این گزارش توضیح داده شده که استفاده از موبایل و اینترنت، تعامل جوانان با افراد دیگر را تا حد زیادی کاهش میدهد.
پژوهشی جدید: آسیب مغزی با تغییرات در باکتریهای روده مرتبط است
دانشمندان در پی یافتن ارتباط میان تغییرات ارگانهای مختلف بدن پس از آسیب مغزی به سراغ باکتریهای روده رفتند و با انجام آزمایش روی 33 فوتبالیست دریافتند ضربه مغزی میکروبیوم روده را دچار تغییر کرده و منجر به تولید پروتئینهای خاصی در بدن میشود که از طریق آزمایش خون و ادرار قابل ردیابی هستند.
طراحی استنت هوشمندی که دادههای جریان خون را جمعآوری میکند
استنت لولههای توری فلزی بسیار کوچکی هستند که میتوانند زندگی افراد مبتلا به مشکلات قلبی را نجات دهند، زیرا رگهای خونی باریک را باز میکنند. حالا دانشمندان در آزمایش جدیدی، موفق شدهاند تا از این روش برای انتقال بیسیم دادههایی از جمله فشار خون به یک رایانه یا موبایل استفاده کنند.
شناسایی سلولهایی که بر اثر پارکینسون و زوال عقل در مغز از بین میروند
دانشمندان در مطالعهای مهم سلولهای مغزی بیمارانی که بر اثر پارکینسون یا زوال عقل جان باخته بودند را با افرادی که تحت تاثیر این دو بیماری قرار نداشتند، مقایسه کردند و متوجه شدند که ابتلا به این دو بیماری باعث از بین رفتن چه سلولهایی میشود. حالا پژوهشگران راحتتر میتوانند به دنبال درمانی برای این دو اختلال سخت باشند.
دانشمندان برای اولین بار حجم بالایی آب زیر یخ جنوبگان کشف کردند
آیا تا به حال پیش آمده که پس دیدن تصاویر قطب جنوب فکر کنید زیر آن همه برف و یخ چه چیزی وجود دارد؟ از قرار معلوم پژوهشگران دانشگاه کلمبیا طی تحقیقات خود با کشف سفرههای آبی عظیم، برای اولین بار به پاسخ این پرسش دست یافتهاند.
نتیجه پژوهشی جدید: دورکاری باعث کاهش بهرهوری کارمندان نمیشود
یک تیم تحقیقاتی از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه A&M تگزاس، مطالعه جدیدی را انجام دادند که نتایج آن نشان میدهد تابآوری کارکنان و شرکت، در هنگام دورکاری افزایش پیدا میکند و آنها بهرهوری خود را از دست نمیدهند.
زیرسویههای جدید کرونا امیکرون میتوانند ایمنی حاصل از ابتلای قبلی را دور بزنند
دو زیرسویه جدید کرونا امیکرون BA.4 و BA.5 میتوانند از آنتیبادی حاصل از ابتلای قبلی به امیکرون بگریزند و موج جدیدی از شیوع بیماری را به وجود بیاورند. با این حال، کسانی که واکسن زدهاند، خیلی بیشتر از غیرواکسینهها در برابر این دو زیرسویه ایمنی دارند.
روش جدید و ارزان جذب انرژی خورشیدی ابداع شد
محققان راهی برای استفاده از دوده ناشی از انتشار گازهای گلخانهای برای بهبود عملکرد دستگاههای حرارتی خورشیدی ابداع کرده اند که تولید آنها را ارزانتر میکند.
طراحی اپلیکیشنی برای تشخیص افسردگی
پژوهشگران دانشگاه تهران موفق به طراحی اپلیکیشنی شدند که با استفاده از دادههای تلفن همراه میتوان به تشخیص و انتخاب درست روند درمان در بیماران افسرده کمک کرد.
پژوهشی جدید: یک ماده شیمیایی در مغز افراد را در پیری مهربان و دست و دلباز میکند
یک مطالعه جدید نشان میدهد میان افزایش مهربانی در پیری و سطح یک ماده شیمیایی عصبی به نام «اکسی توسین» ارتباط مستقیم وجود دارد. در این تحقیق مشخص شد که افراد مسن با سطوح بالاتر اکسی توسین، بیشتر احتمال دارد پول خود را به امور خیریه اهدا کنند و یا در مهربانی کردن به سایرین پیشقدم شوند.
هوش مصنوعی متا فرمولهای جدیدی برای تولید بتن کم کربن ارائه میکند
امروزه بتن مسبب 8 درصد از انتشار گازهای گلخانهای در جهان است و متا (فیسبوک سابق) میخواهد میزان انتشار دیاکسید کربن توسط آن را کاهش دهد. در همین راستا هوش مصنوعی این کمپانی میتواند فرمولهای جدید برای بتن ارائه کند که تا 40 درصد کربن دیاکسید کمتری منتشر میکنند. اینکار برای مقابله با تغییرات اقلیمی اهمیت بالایی دارد.
تعویض قطعات اصلی موبایل باید با همگامسازی همراه باشد
یک کارشناس حوزه فناوری گفت: قطعات اصلی موبایل پس از تعویض باید با دیگر قطعات همگامسازی یا به اصطلاح کالیبره شوند، در غیر این صورت شاهد اختلال در عملکرد گوشی موبایل خواهیم بود.
ایلان ماسک: رباتهای انساننما احتمالا تا 2050 در اکثر خانهها حضور خواهند داشت
ایلان ماسک اخیرا توضیح داده که چگونه توسعه سیستم رانندگی تماما خودکار تسلا در دنیای رباتها استفاده خواهد شد. به باور او اکثر خانهها در آینده نه چندان دور و احتمالا تا سال 2050 میزبان رباتهای انساننما خواهند بود.
دانشمندان چینی مدعی دستیابی به رکورد جدیدی در زمینه ارتباطات کوانتومی شدند
دانشمندان چینی ادعا میکنند که رکورد جهانی ارتباط مستقیم کوانتومی امن (QSDC) را با ثبت رکورد 102.2 کیلومتر شکستهاند. باید اشاره کرد که رکورد ثبت شده قبلی 18 کیلومتر بوده که اختلاف آنها پیشرفت کار دانشمندان را به خوبی نشان میدهد.
مدیرعامل فایزر: واکسن جدید کرونا اومیکرون احتمالا فصل پاییز از راه میرسد
«آلبرت بورلا»، مدیرعامل فایزر اعلام کرد این شرکت روی تولید واکسن جدیدی برای مقابله با واریانت اومیکرون کرونا کار میکند که احتمالا پاییز سال جاری آماده میشود و میتواند علاوه بر سویه اومیکرون، در برابر سویههای قدیمیتر کرونا نیز موثر باشد.
هوش مصنوعی احتمال مرگ را پیش بینی می کند
محققان یک سیستم هوش مصنوعی ابداع کرده اند که احتمال مرگ افراد در نتیجه ایست قلبی را پیش بینی می کند.
پیدا کردن درمانی احتمالی برای مبتلایان به پارکینسون: راه رفتن دوباره ممکن میشود؟
محققان مدتهاست سعی دارند درمانی برای بیماری پارکینسون پیدا کنند. با این حال، اثرات ویرانکننده این بیماری روی عملکردهای حرکتی فرد تاثیر میگذارد و قدرت تحرک را از او میگیرد.
آیا یک ارتباط ژنتیکی میان نتایج آزمایش خون و اختلالات روانی وجود دارد؟
مردم اغلب سلامت روان را جدا از سلامت جسم خود میدانند. اما جالب است بدانیم شواهد واضحی وجود دارند که نشان میدهند بیماریهایی مانند دیابت و خودایمنیها به صورت مستقیم بر عملکرد مغز و در نتیجه به صورت غیرمستقیم بر روان ما تاثیر میگذارند و سبب اختلالات روانی میشوند.
دانشمندان میخواهند با باکتریهای مهندسی شده، از روده در برابر آنتیبیوتیکها محافظت کنند
محققان موسسه Wyss روی باکتریهایی مطالعه میکنند که میتوانند بدون داشتن عوارض جانبی از جمله اسهال، از روده در برابر عوارض جانبی مصرف آنتی بیوتیکها محافظت کنند.
هفت ترفند مخفی جیمیل که همه باید بدانند
جیمیل رابط کاربری سادهای دارد، اما در عین حال هزاران هک و ترفندهای پنهان برای بهینهسازی تجربه کاربری در جیمیل شما وجود دارد، از جمله لغو ارسال ایمیل.
ابتلا به کرونا میتواند تا ماهها ریسک لخته خونی را افزایش دهد
تحقیق جدیدی که در سوئد انجام شده نشان میدهد افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شدهاند در طول زمان در برابر سایر مشکلات سلامتی آسیبپذیرتر میشوند.
کدام گوشیهای اندرویدی بیشترین میزان تشعشع را دارند؟
پژوهشگران در تحقیقی جدید گوشیهای اندرویدی که بیشترین میزان تشعشع دارند را رتبهبندی کردند. برخی گوشیهای قدیمی گوگل، سونی، موتورولا و وان پلاس در این لیست دیده میشوند و البته FCC توضیح میدهد که هنوز هیچ «شواهد علمی معتبری» وجود ندارد که نشاندهنده آسیب تشعشعات موبایل به انسانها باشد.
ترک سیگار میتواند پنج سال به زندگی سالم بیماران قلبی اضافه کند
سیگاریهایی که با بیماریهای قلبی دست و پنجه نرم میکنند، با ترک سیگار میتوانند تا پنج سال بیشتر سالم زندگی کنند، یعنی در این مدت دچار مشکلات قلبی نشوند. محققان میگویند ترک سیگار برای این دسته از افراد به اندازه استفاده از رژیمهای دارویی چندگانه فایده دارد.
مردی در آلمان برای فروش کارت واکسیناسیون، 90 دوز واکسن کرونا مختلف زده است
یک مرد 60 ساله آلمانی ظاهرا دهها بار واکسن کرونا را دریافت کرده تا بتواند به افرادی که قصد نداشتهاند خود را واکسینه کنند، کارت واکسن بفروشد.
روش درمانی فناورانه برای مقابله با حملات قلبی ژنتیک
یک روش درمان تجربی جدید نویدبخش کاهش سطوح لیپوپروتئین است که منجر به ابتلاء به نوعی بیماری قلبی زودرس میشود که در حال حاضر روش درمانی قطعی برای آن وجود ندارد.