کاهش ۳ میلیارد دلاری واردات مواد غذایی به کمک زیست فناوری
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی گفت: زیست فناوری میتواند در طی ۴ سال، به میزان ۳ میلیارد دلار از واردات مواد غذایی را کاهش دهد.
زمان اجرای سرویسهای 5G در ورزشگاههای ایران نرسیده است؟
تجربه استفاده از اینترنت 5G در ایام برگزاری مسابقات جامجهانی 2022 قطر برای ایرانیانی که از سیمکارتهای همراه اول و رومینگ این اپراتور ایرانی با Ooredoo و Vodafone استفاده میکردند، فضایی را باز کرد و سطح توقع را تا جایی بالا برد که تماشاگران فوتبال هم به صف مطالبهگران اینترنت نسل پنجم بپیوندند.
پایداری شبکۀ ایرانسل در «بشرویه» با وجود وقوع زلزله
در پی وقوع زلزلۀ ۵.۴ ریشتری حوالی «بشرویه» در استان خراسان جنوبی، شبکۀ ایرانسل کاملاً پایدار و در حال خدمترسانی به مشترکان است.
برقراری تماس صوتی بین پیامرسانهای داخلی و اپراتورها در چه مرحله ای است؟
تماس صوتی (Call Out) نوعی قابلیت تماس بین پیامرسانها و اپراتورها فراهم میکند و دیگر نیازی نیست که دو طرف تماس، پیامرسان مشابه داشته باشند. برای نمونه کاربری که پیامرسان گپ یا سروش و دیگر پیامرسانهای داخلی را نصب کرده باشد، میتواند از طریق این پیامرسان با یک شماره همراه اول، ایرانسل یا رایتل تماس بگیرد.
جایزه سالانه هوش مصنوعی ایران برگزار می شود
مسابقه «جایزه سالانه هوش مصنوعی ایران» برای اشتغال زایی و مهارت افزایی برگزار می شود.
برنامه معاونت علمی برای ایجاد «یونیکورن» فناوری
معاون علمی رئیس جمهور از ایجاد و راه اندازی تک شاخ های فناوری (یونیکورن) خبر داد و گفت: با به هم پیوستن شرکتهای کوچکتر و ایجاد شرکتهای بزرگ می توانیم ۱۰ اقتصاد بزرگ پیشران را بسازیم.
توسعه سامانه عیبیابی میکروتوربین گاز توسط محققان کشور
محققان کشور در دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به توسعه سامانهای برای عیبیابی میکروتوربینهای گاز شدند.
ایرانسل از رویداد توسعه سرویس مبتنی بر دادههای باز حمایت می کند
چالش «توسعه سرویس مبتنی بر دادههای باز» با حمایت ایرانسل در حال برگزاری است.
رصد اراضی کشور با هوش مصنوعی توسط پنجره واحد مدیریت زمین
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: رویکرد استفاده از هوش مصنوعی در فعالیتهای سامانه زمین و به ویژه در زیرسامانه پایش اراضی کشور با استفاده از تصاویر ماهوارهای به طور جدی مد نظر قرار گرفته است.
موتور جستجوی بومی، نفسزنان پیش میرود
ماجرای موتور جستجوی بومی بارها با عناوین مختلف تکرار شد: خبر شروع پروژه، اختصاص بودجه، رونمایی، از دسترس خارج شدن و پس از مدتی پاک شدن از حافظهی مسئولان و شروع پروژهای دیگر.
خودرو متصل مشترک ایرانسل و سایپا رونمایی شد
ایرانسل با حضور در رویداد فناورانه خودروهای آینده، ضمن رونمایی از خدمت خودروی متصل، تفاهمنامهای را نیز با معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و گروه خودروسازی سایپا برای همکاری در این زمینه، امضا کرد.
ترکیه بزرگترین بازار صادراتی محصولات نانوفناوری ایرانی
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد ترکیه بزرگترین بازار صادراتی محصولات نانوفناوری ایرانساخت است.
مسؤولان اطلاعات فنی بیشتری از "خیام" منتشر کنند
تاکنون محققان حوزه ژئوماتیک کشور با استفاده از تصاویر ماهوارهای و سنجش از دور علاوه بر ارائه خدمات، موفقیتهایی در حوزه کشف معادن داشتهاند و با پرتاب ماهواره "خیام" این انتظار را از مسؤولان دارند که اطلاعات بیشتری از این ماهواره ارائه دهند.
از "سیمرغ" ایرانی چه میدانید؟
راه اندازی "سیمرغ" توسط جوانان کشور در شرایطی انجام گرفت که نیاز به پردازش کلان دادهها به حد بحرانی رسیده و این امید ایجاد شد که این ابررایانه بتواند نقطه آغاز توسعه ابر رایانهها در کشور باشد.
پوشاک ضدتعریق طراحی و تولید شد
پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف موفق به طراحی پوشاکی شدهاند که خاصیت ضدتعریق دارد. این پوشاک دارای سوپر جاذب ضد بوی عرق است.
اتوبوس های برقی ایرانی کمتر از یک سال دیگر پلاک می شوند
مدیر طرح های کلان ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی گفت: کمتر از یک سال دیگر شاهد اخذ پلاک و استفاده از اتوبوس های برقی ایرانی خواهیم بود.
جزئیات کاربردهای ششگانه ماهواره "خیام"
ماهواره "خیام" که به سفارش ایران در روسیه ساخته شده است، دارای کاربردهای ششگانه مرتبط با حوزههای محیط زیست، کشاورزی و بلایای طبیعی است.
ماهواره خیام ساخت ایران نیست
مدیرکل بهرهبرداری و عملیات فضایی سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ارتباط با ماهواره خیام چهار بار در شبانهروز خواهد بود، گفت: در حال حاضر دادههای ارسال شده از این ماهواره، تصویر نیست؛ چرا که ماهواره خیام هنوز عملیاتی نشده و نیاز به اعمال تنظیمات دارد که این پروسه در مدت چهار ماه انجام میشود.
بیش از ۱۰۰۰شرکت دانشبنیان به توسعه بازار مواد پیشرفته کمک کردند
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد که بیش از هزار شرکت دانش بنیان در حزه مواد پیشرفته به تولید محصول می پردازند.
وبزوم گزارش میدهد:
چرا دست یافتن به شهر هوشمند مهم است؟/ ایرانسل پیشتاز حرکت به سمت شهرهای هوشمند در ایران
شهرها بهطور ذاتی با چالشهای پیچیده و گستردهای (و مرتبط به هم) مواجه هستند که تنها از طریق یک رویکرد سیستماتیک قابل حل است. به عبارت دیگر تجمع انبوه عظیمی از ساکنان منجر به آشفتگی و بینظمی شده و شرایطی را به وجود آورده که نه تنها تعادل شهرها را به چالش کشانده، بلکه دستیابی به پایداری را با روشهای کنونی اداره و توسعه شهری ناممکن ساخته است.
نخستین آنتن 5G ایرانی تولید می شود
پژوهشگران جهاد دانشگاهی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی پروژهای را کلید زدهاند تا یکی از نیازهای اصلی کشور رفع شود. این تیم پژوهشی با توجه به اینکه تکنولوژی 4G در حال پیوستن به تاریخ است، کار تولید آنتنهای 5G را آغاز کردهاند.
«وبزوم» گزارش میدهد:
راهبری تحول دیجیتال در استانهای محروم ایران/آموزش نسلهای مختلف شبکه تلفن همراه در استان سیستان و بلوچستان توسط ایرانسل
سرعت پیشرفت در شبکههای ارتباطی تلفنهای همراه خیرهکننده است و به همین میزان نیز باید به سرعت آموزشی و تربیت نیروی انسانی ماهر در این زمینه فکر کرد. اپراتور ایرانسل در همین راستا و با هدف محرومیتزدایی، مهارتآموزی و ایجاد اشتغال اقدام به برگزاری دوره آموزشی شبکههای ارتباطی نسل دو تا نسل پنج در استان سیستان و بلوچستان خواهد کرد.
ایرانسل پیشتاز تحول دیجیتال در ایران
اپراتور ایرانسل با حمایت از کسبو کارهای دیجیتال و تحول دیجیتال در این اپراتور نقش مستقیمی در گذار از اقتصاد سنتی به اقتصاد دیجیتال داشته است.
ایرانسل همچنان پیشتاز توسعۀ ارتباطات روستایی است
بر اساس آخرین گزارش منتشر شده توسط وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات، ایرانسل در اردیبهشت ماه، پیشتاز توسعۀ ارتباطات روستایی اعلام شد. در گزارش مشابه مربوط به فروردین ماه نیز، ایرانسل، اپراتور پیشتاز لقب گرفته بود.
ایرانسل پیشتاز کار بر روی فناوری خودروی متصل است
مرکز نوآوری ایرانسل در ادامه تلاش برای در دسترس قرار دادن تکنولوژی خوردروهای متصل در ایران و در حالی که نیاز به این تکنولوژی از مهمترین اتفاقات آینده جهان خواهد بود، به تازگی دومین پنل تخصصی تک تاک ایرانسل را برگزار کرد. فناوری خودروی متصل یکی از فناوریهای نوظهور در راستای هوشمندسازی حملونقل است که بر پایه اینترنت اشیا قرار دارد.
۸ فناوری برای رونق در حوزه اینترنت اشیا توسعه می یابد
معاونت علمی و فناوری اعلام کرد ۸ فناوری برای رونق اینترنت اشیا به کمک شرکتهای دانش بنیان و خلاق توسعه می یابد.
عرضه پلتفرمی برای تهیه پرسشنامه و تحلیل هوشمند اطلاعات
گروهی از محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان نرمافزاری برای تهیه و انتشار پرسشنامه عرضه کردند که از طریق آن امکان تحلیل و گزارشگیری از اطلاعات بهدستآمده برای کاربر فراهم شده است.
اصلاح دستورالعمل «سندباکس» برای تسهیل فعالیت کسب وکارهای نوآورانه
معاون مرکز ملی فضای مجازی از اصلاح و بازنگری دستور العمل ایجاد مدیریت یکپارچه محیطهای آزمون تنظیم گری کسب و کارهای نوآورانه در فضای مجازی (سندباکس) خبر داد.
حراج شمارههای رند پرسپولیسی آغاز شد
همزمان با نزدیک شدن به روز برگزاری شهرآورد تهران، مزایدۀ شمارههای رند ایرانسلی ویژۀ هواداران باشگاه پرسپولیس، با هدف حمایت از این باشگاه، آغاز شد.
فناوران کشور درباره اولین ماهواره بخش خصوصی چه گفتند؟
ماهواره کوثر به عنوان اولین ماهواره بخش خصوصی است که قرار است تا یک سال آینده در فاز پرتاب قرار گیرد و به گفته سازندگان این ماهواره با استفاده از نسل جدید سیستم پیشرانش و کاربردی شدن پنلهای خورشیدی در آن در مدار ۵۰۰ کیلومتر برای استفاده در کاربردهای کشاورزی و نقشهبرداری مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.