آماده رفع فیلتر سایتها هستیم
عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای گفت: با توجه به ظرفیت موجود در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای، این آمادگی در کارگروه وجود دارد که تمام نیازمندیهایی را که مردم دارند و مسائل مجرمانهای در آن وجود ندارد، برطرف کنیم.
حجت الاسلام مهدی باقری در واکنش به گزارش ارائه شده از سوی کمیسیون صنایع مجلس درباره بررسی کیفیت اینترنت و اعلام اینکه «۶۴ درصد از کاربران از فیلترشکن استفاده میکنند»، اظهار کرد: برخی پایگاههای اینترنتی در زمانهایی بنا به اقتضائات مسدود شدند و رفع فیلتر نشدند؛ برای رفع فیلتر این پایگاهها یک نهادی باید تقاضا دهد تا این اتفاق بیفتد و در جلسهای که گزارش مربوطه در صحن مجلس ارائه شد، نظر وزیر ارتباطات این بود که برای رفع فیلتر برخی از این پایگاهها اقدام خواهند کرد.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه «وقتی نیازهای مردم مرتفع نشود، طبیعتاً تعدادی از آنها از فیلترشکن استفاده میکنند»، ادامه داد: وزیر ارتباطات و دوستانشان باید پیگیری کنند تا موضوع در کارگروه بررسی شود؛ قطعا آنهایی که ضرورت ندارد، رفع فیلتر میشوند.
عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای گفت: همچنین تعدادی از مسدودیتهایی که برخی از سایتها دارند، به دلیل تحریمهاست و ما آنها را مسدود نکردیم. حتماً با توجه به ظرفیت موجود در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای، این آمادگی در کارگروه وجود دارد که تمام نیازمندیهایی را که مردم دارند و مسائل مجرمانهای در آن وجود ندارد، برطرف نماییم.
باقری در ادامه درباره طرح موضوع رفع فیلتر پلتفرمهای یوتیوب و توئیتر عنوان کرد: یوتیوب و بسیاری از سایتهایی که فیلتر هستند برای اقشاری نظیر دانشجویان، اساتید دانشگاهها، بازرگانان و تمام کسانی که به لحاظ تخصصی به آن نیاز دارند، در دسترس است. کارگروه اجازه داده که وزارت علوم و تمامی مجموعههایی که نیازمندیهایی دارند با قبول مسئولیت بدون محدودیت به این پلتفرم دسترسی داشته باشند؛ بنابراین امروز هیچ بازرگان، فعال اقتصادی، دانشمند، پژوهشگر و استاد دانشگاهی را پیدا نمیکنید که نیاز به دسترسی به این سایت داشته، درخواست داده و این درخواست از طریق نهادهای مرتبط نظیر وزارت علوم به کارگروه ارائه شده، مشکلی در دسترسی داشته باشند. یوتیوب یک پایگاه برای مسائل آموزشی است و به لحاظ قانونی این ظرفیت وجود دارد که کسی که باید به لحاظ تخصصی از آن استفاده کند، به آن دسترسی داشته باشد.
وی تاکید کرد: حرف ما این است که همان اقتضایی که باعث شده برخی سایتها را فیلتر کنیم، همچنان باقی است مگر اینکه کارشناسان اعلام کنند که مشکل برطرف شده است؛ لکن نسبت به افرادی که نیارمندی ضروری برای دسترسی دارند، این مشکلات مرتفع شده است.
این نماینده مجلس همچنین با بیان اینکه «دسترسی به برخی سایتها موجب ایجاد مشکلات اقتصادی برای کشور میشود»، اظهار کرد: وقتی میبینیم که برخی از سایتها شرطبندی را ترویج میکنند و بستری برای این موضوعات است، افراد غیر تخصصی وارد آنها میشوند، ناخواسته در دام میافتند و کلی پرونده قضایی شکل میگیرد، چه معنایی دارد که آنها را رفع فیلتر کنیم.
عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای در پایان تصرح کرد: اگر در کارگروه استدلال صحیحی برای رفع فیلتر سایتی مطرح شود، قطعاً محدودیت دسترسی به این سایت برطرف میشود.