پایگاه خبری وب زوم
دوشنبه 24 اردیبهشت 1403
کد خبر: 17440
پ

احتمال غیرفعال کردن ترمینال‌های فعلی استارلینک در ایران

همزمان با اعلام خبر الزام شرکت SpaceX (ارائه دهنده اینترنت ماهواره‌ای استارلینک) به همکاری با ایران از سوی اتحادیه جهانی ارتباطات، یورونیوز هم خبر داد که تنظیم‌کنندگان مقررات بین‌المللی از آمریکا و نروژ خواسته‌اند تا برای غیرفعال کردن ترمینال‌های استارلینک که در داخل خاک ایران فعالیت می‌کنند، اقدامات فوری انجام دهند.

همزمان با اعلام خبری از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که «هیات مقررات رادیویی اتحادیه بین‌المللی مخابرات (RRB)» شرکت SpaceX را مکلف به رعایت قوانین و مقررات کشورمان در ارائه خدمات اینترنت ماهواره‌ای خود کرد، یورونیوز هم خبر داد که  تنظیم‌کنندگان مقررات بین‌المللی اخیرا از آمریکا و نروژ خواسته‌اند تا برای غیرفعال کردن ترمینال‌های استارلینک که در داخل خاک ایران فعالیت می‌کنند، اقدامات فوری انجام دهند.

به گزارش سیتنا، تنظیم‌کنندگان مقررات این طور استدلال کرده‌اند که خدمات ارائه شده توسط استارلینک، نقض آشکار مقررات بین‌المللی است.

هیات مقررات رادیویی (RRB) و اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) از پاسخ‌های دریافتی از سوی کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FCC) و سازمان ارتباطات نروژ ابراز نارضایتی کرد. چرا که این هیات پیشتر در ۲۷ اکتبر تصمیم خود را در این باره اعلام کرده بود.

این تنظیم‌کنندگان مقررات از آمریکا و نروژ خواسته‌اند تا اقداماتی را برای توقف فعالیت ترمینال‌های استارلینک در داخل ایران انجام دهد. در حالی که سرویس استارلینک ممکن است راه‌حل‌های ارتباطی مناسبی را برای مناطق محروم ارائه دهد، اما مقامات نظارتی بین‌المللی ادعا می‌کنند که ارائه چنین خدماتی بدون مجوز مناسب، مقررات تعیین شده را نقض می‌کند.

این تصمیم هیبت مقررات رادیویی مهم است، چرا که اتحادیه بین‌المللی مخابرات مسئول تخصیص و هماهنگی فرکانس رادیویی جهانی و مدارهای ماهواره‌ای است. به این ترتیب، اختیارات قابل توجهی در موضوعات مرتبط با مخابرات بین‌المللی دارد.

آمریکا و نروژ، به عنوان سهامداران کلیدی در عملیات استارلینک، مسئولیت نظارت و مدیریت انطباق کشورشان با مقررات بین‌المللی را برعهده دارند.

در همین حال، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان اعلام کرد که در آخرین جلسه هیات مقررات رادیویی اتحادیه بین المللی مخابرات (RRB)، شرکت اسپیس ایکس مکلف به همکاری با جمهوری اسلامی ایران برای ارائه خدمات اینترنت ماهواره ای خود شد.

ارسال دیدگاه